سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانلود کتاب آسیب های اجتماعی

مهم‏ترین آسیب ‏هایى که هر جامعه ‏اى را در درازناى تاریخ خود با چالش‏هاى بسیار اجتماعى روبه ‏رو کرده ، شراب ، مواد مخدر ، موسیقى‏هاى ناهنجار ، رقص‏هاى گناه‏ آلود و قمارهاى خانمان برانداز است. بدیهى است براى به سامان رساندن اخلاق جمعى و فردى، شناخت آسیب‏ها از اهمیت ویژه‏اى برخوردار است. همچنین هر فردى براى در امان ماندن از گزند هرگونه آسیبى ناچار از شناخت آسیب‏ها و پرهیز از آن است.

البته همان‏گونه که پزشکان با شناخت بیمارى‏ها به بیمارى آلوده نمى‏گردند و بیماران را درمان مى‏نمایند، بر عالمان دین و اولیاى امور دینى است که همه‏ى مفاسد، تباهى‏ها و گناهان را مورد شناسایى قرار دهند و به آسیب‏شناسى اخلاق فردى و جمعى اهتمام ورزند. کتاب حاضر، رسالت گفته شده را بر عهده دارد. این کتاب، محصول دوران نوجوانى نگارنده مى‏باشد و به گاه 1343 شمسى به نگارش در آمده است.

شناسایى انواع آسیب‏ هاى عمده ‏اى که اخلاق فردى و جمعى هر جامعه‏ اى را تهدید مى‏کند؛ مانند شراب، مواد مخدر، موسیقى، رقص و قمار، با تأکید بر ضرورت شناخت تباهى‏ها براى عالمان و متولیان امور دینى

همچنین توضیح اجمالى و متناسب این‏گونه مفاسد نسبت به اصل و خصوصیت‏ها و آثار هریک از آن به ضرورت طرح میگردد.


ادامه مطلب...


      

" فرار از خانه "

 

 

امروزه جوامع گسترده به دلیل پیچیدگیهای خاصی که در این نوع جوامع وجود دارد ، با مشکلات و مسائل فراوانی در زمینه های مختلف فرهنگی و اجتماعی روبرو هستند و همیشه همراه با پیشرفت با انواع آسیب های اجتماعی روبرو بوده اند . از جمله این آسیب ها می توان از ترک  ناگهانی دختران از خانه  یاد کرد ، که این مسئله در جامعه ما به دلیل وجود معیارها و هنجارهای دینی و خانوادگی ، یک نوع اسیب اجتماعی محسوب می شود که بایستی به دنبال ریشه یابی این مسئله باشیم . و به جای پاک کردن صورت مسئله به دنبال یافتن راه حلی مفید باشیم .

مسئله شناسی فرار از خانه

تعریف فرار :

فرار از خانه و اقدام به دوری و عدم بازگشت به منزل و ترک اعضای خانواده ، بدون اجازه از والدین یا وصی قانونی خود ، در واقع نوعی واکنش نسبت به شرایطی است که از نظر فرد نامساعد ، غیر قابل تحمل و بعضا تغییر ناپذیر است. این عمل معمولا به عنوان مکانیسم دفاعی به منظور کاهش ناخوشایندی و خلاصی از محرکهای آزار دهنده و مضر و دستیابی به خواسته های مورد نظر و عموما آرزوهای دور و دراز انجام می شود .

امروزه در اکثر کشورهای جهان فرار از خانه به یک معضل جدی اجتماعی تبدیل شده است .

در جامعه ما نیز، مسئله فرار دختران به عنوان یک معضل مطرح می باشد .

 اما در مورد مسئله فرار از خانه ، می توان اینگونه بیان کرد که  اقدام به فرار هم از سوی پسران و (مردان متاهل ) و هم از سوی دختران (و زنان متاهل ) انجام می شود . البته دلایل  چنین اقدامی توسط مردان متاهل و پسران با یکدیگر متفاوت است . زنان متاهل نیز اغلب به خشونت و مفاسد اخلاقی همسر یا اغفال و مفاسد اخلاقی خود از خانه متواری می شوند ..

در شرایطی ممکن است که اقدام به فرار به همراه فردی از جنس مخالف با زمینه دوستی و قرار ملاقات انجام شود . اخیرا مواردی از فرارهای گروهی در بین دختران مشاهده شده است . اما اغلب دختران به تنهایی فرار می کنند .

اغلب فرارها از شهرستانها به مرکزو یا شهرهای بزرگ  انجام می شود  هر چند که مبدا و مقصد معدودی از فرارها نیز بالعکس می باشد و گاهی نیز از شهرهای کوچک و بزرگ به قصد عزیمت به کشورهای دیگر اتفاق می افتد.

برخی از دختران برای نخستین بار اقدام به فرار می کنند و دسته ای دیگر علیرغم تلاشهای مددکاران جهت بازگشت به محیط خانه و خانواده مجددا از محیط خانه می گریزند.

ادامه مطلب...


      

 

 

 

 

نیکوتین داروی بسیار اعتیاد آوری است.ازاین رو ترک سیگار برای افراد وابسته به نیکوتین بسیارمشکل می باشد. برای بعضی افراد این اعتیاد حتی در حد هروئین و کوکائین میباشد. ترک سیگار بسیار مشکل بوده و معمولا افراد دو تا سه بار اقدام به ترک می کنند تا بالاخره موفق به ترک می شوند.هربار که فرد  سیگاری اقدام به ترک میکند، می آموزد که چه عواملی به ترک کمک می کنند و چه عواملی اثرات منفی بر آن دارنـد.

 

دلایل تــرک سیگار

ترک سیگار یکی ازبزرگترین کارهایی است که فرد میتواند  درطول عمرخودانجام دهد که ترک آن به دلایل زیر است :

ادامه مطلب...


      

 

 

در مقاله ی پیش خواندیم که ...

افراد- به ویژه زنان- برای مبارزه با آزار همسر و حفظ بنیان خانواده و یا به خاطر فرزندان ابتدا راه حل صبر و بردباری پیش گرفته و در نهایت برای رهایی ، به دادگاه خانواده می روند؛ اما همیشه انگیزه ی مراجعه به دادگاه ، جدایی از همسر نیست و همیشه هم ماجرا به نفع فرد شاکی تمام نمی شود در پژوهشی که بر روی مراجعان به دادگاه خانواده صورت گرفته است، 60 نفر از صد نفر زنی که مورد آزار شوهرانشان قرار گرفته بودند، به دادگاه مراجعه کرده و 31 درصد آنها صرفاً برای طلاق، 60 درصد تنها برای زهرچشم گرفتن و تنبیه شوهر و الباقی به خاطر تشکیل پرونده و ایجاد سابقه برای اتفاقات احتمالی در آینده به آنجا آمده بودند.

در راهروهای دادگاه خانواده زنانی به چشم می خورند که هر یک با چهره های نگران و توأم با تشویش و  اضطراب  در پی احقاق حقوق خود آمده اند.این روزها دادگاه های خانواده چنان مملو از این زنان است که جایی برای راه رفتن نیست . در پزشکی قانونی نیز چه بسیار زنانی دیده می شوند که آمده اند تا آثار ضرب و جرحی که بر آنان وارد شده را در آنجا ثبت و حق خود را طلب کنند.

ادامه مطلب...


      

 

همسر آزاری از  آسیب های اجتماعی  پنهان است که معمولاً در محیط بسته خانه شکل گرفته و سبب عدم اطمینان و از هم گسیختگی کانون خانواده می شود. قربانیان اصلی خشونت در محیط خانواده، در مرحله نخست، زنان و پس از آن کودکان و سالمندان و سرانجام مردان هستند.

همسر آزاری معضلی است که در قرون اخیر بیش از هر زمان دیگری در جوامع مورد توجه و بررسی کارشناسان قرار گرفته و شاید بهترین دلیل برای توجه به این امر، مطرح شدن مسئله حقوق زنان و آگاهی این قشر از حقوق و مزایای خود در برابر همسرانشان است.

مقوله همسر آزاری از جمله اخبار داغی است که اگر هر روز در صفحات حوادث روزنامه ها دیده نشود، دست کم هر چند روز یک بار با مطالبی به صورت گزارش یا مقاله های گوناگون به آن پرداخته می شود. در اینجا کوشیده ایم تا با نگاهی گزارش گونه و تحلیلی ، این مسئله را مورد بررسی قرار داده و به نکات و راه کارهای تازه ای در این باره اشاره کنیم.

پدیده ای با عنوان آزار همسر و فرزندان ، مقوله ای است که به طور طبیعی در هر جامعه ای به صورت های گوناگون وجود دارد.

 

      

 

سایت الف در تحلیلی نوشت: نقش مسایل اقتصادی در آسیب های اجتماعی

نابرابری های اجتماعی را می توان جزو اولین آسیب های اجتماعی به شما آورد. ستون فقرات پایداری و پویایی هر نظام اجتماعی بر عدالت و سازماندهی توزیع قدرت و ثروت استوار است. به قول استاد شهید مطهری اگر عدالت اجتماعی از یک جامعه گرفته شود؛ هر نوع فساد و آسیب و آفتی در آن جامعه به وجود خواهد آمد.

به گزارش شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)، سایت الف با انتشار برخی آمارهایی که در سایت ها و روزنامه های ایران منتشر شده به بررسی چرایی بعضی از ناهنجاری های اجتماعی  و گسترش آنها می پردازد و می نویسد: بدون مقدمه، نگاهی به آمارهای زیر بیاندازیم: 

فرمانده نیروی انتظامی اخیرا از افزایش "جرایم خرد" خبر داده است .(1) در این بین معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا اعلام کرده میزان وقوع سرقت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 21.3 افزایش یافته، این در حالی است که میزان کشف این جرم در مقایسه با مدت مشابه سال 90، 18.5 درصد افزایش را نشان می دهد.وی افزود : در مقایسه با سال گذشته میزان دستگیری سارقان 5.4 درصد افزایش نشان می دهد. (2)
ادامه مطلب...


      

اینترنت یکی از کارآمدترین رسانه هاست که در قدرت تاثیر آن تردیدی وجود ندارداما در برابر گسترش شگفت انگیز اینترنت، چالش هایی مشاهده می شود که تحلیل ماهیت واقعی آنها مستلزم نزدیک تر شدن به خود حقیقی این چالش هاست.


تردیدی نیست که مفهوم فناوری اطلاعات به عنوان یک پدیده رو به رشد و در ملازمت با تفکر انسان جدید به صورت جامع تر و بسیار فراگیرتر از آنچه به طور مثال از کشف نیروی بخار یا انقلاب صنعتی ناشی شده اند، جنبه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی انسان را تحت تاثیر قرار داده است .

البته باید این نکته را به طور متمایز مورد اشاره قرار دهیم که اینترنت بخشی از جنبه کاربردی فناوری اطلاعات است که خود به تنهایی پدیده ای چند وجهی و در عین حال بسیار پیچیده است و از سوی دیگر اینترنت درکنار خدمات متعدد و متنوعی که ارائه می دهد، مشکلات بسیاری را نیز پدید آورده است.

منظور نقد دنیای مدرن و نکوهش تکنولوژی نیست بلکه بیان این نکته است که جامعه کاربران اینترنتی در کشور ما در کنار استفاده و بهره برداری از اینترنت، به آسیب ها و تهدیداتی که از این طریق ممکن است متوجه آنان شود، بسیار کمتر از آنچه مجاز و موجه است، توجه نشان می دهند.

جهان امروز و روابط حاکم بر جوامع انسانی، مانند گذشته از ساختارهای ساده تبعیت نمی کنندو بسیاری مفاهیم دچار دگرگونی شده و معناهای جدید به خود گرفته اند.
ادامه مطلب...